Дніпропетровська область,
Криничанщина
Сьогодні:
Четвер, 28 Березня

СТІЛЬЦІ ВІД АУЛЯНИНА ВАСИЛЯ СТОТИКИ

Він справді на всі руки майстер. Про це знають не лише в Аулах. А й у Кам’янському, Дніпрі. А тепер знатимуть і по всій Криничанщині. Василя Васильовича Стотику ми зустріли у п’ятницю на місцевому ринку у Криничках. Бусиком він доставив сюди столярні вироби – табуретки, стільчики. А зазвичай разом з рідними продають квіти, розсаду, овочі. Все, що родить на благодатній аульській землі.

Васильовичу сімдесят четвертий. Працював далекобійником, водієм пожежної машини  тоді ще у Дніпродзержинську. І все життя сповна віддавався домашньому господарству, вирощуванню овочевих у теплицях. Кохалась його родина і у квітах, екзотичних рослинах. Зокрема, вирощували лимони.

А пам’ятаєте, які чудові троянди росли у нас на Центральній площі після проведення конференції по благоустрою – високі, пишні, жовтогарячі? Це Василя Васильовича руки їх зростили.

А ще він все життя був закоханий у дерево. Міг що завгодно змайструвати. Вже понад тридцять літ служить йому дерев’яне ліжко. Не ліжко, а ціле царське ложе різьблене, яке господар  сам виготовив. За тисячу доларів хотіли його у Васильовича купити. Не продав.

Він і нині майструє. Все робить надійно, добротно. Правда, не у таких , як раніше, масштабах. Бо матеріал важко знайти. Тільки на табуретки та стільчики вистачає.

І ми такі у Василя Васильовича придбали. Самі тішимось покупкою. І вам радимо роботу Стотики.

Фото Наталі ДОЛГІХ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *